Den Grå Hal er beliggende i fristaden Christiania på Christianshavn i København, og har siden fristadens etablering i 1970'erne har været anvendt til koncerter, teaterforestillinger, foredrag og fester (bl.a. julefest for storbyens enlige), diasshows og andre kulturelle initiativer - herunder mange støttearrangementer, hvor overskuddet er havnet et eller andet sted tilpas langt til venstre for midten. Hallen er opført i 1891 og fungerede som ridehus på Bådsmandsstrædes Kaserne.

Musikhistoriens store og små stjerner har optrådt her, og i nyere tid har hallen været brugt af flere af hip-hops større navne.

Blandt de kunstnere, der har optrådt i Den Grå Hal er Portishead, Red Hot Chili Peppers, Prodigy, Bob Dylan, Rage Against the Machine, Metallica, Manic Street Preachers og Faithless, men også danske navne som D-A-D og Savage Rose har givet koncert i hallen. Desuden var Peter A.Gnags og hans medjyder fast tilbagevendende inventar på scenen i de år, hvor de udgav deres første 20-30 plader.

Fra Christianias fødsel i begyndelsen af 70'erne var hallen samlingssted for Fristadens store kultur-, musik- og teaterarrangementer.
I de seneste år er hallen mest blevet brugt til koncerter af arrangører, der lejer sig ind.

Kulturarvsstyrelsen fredede i 2007 bygningen.